alkoholbehandling

Værd at vide om alkoholmisbrug

Værd at vide om alkoholmisbrug

I Danmark har vi en liberal alkohol kultur hvor vi meget ofte sætter lighedstegn i mellem alkohol og det at have det sjovt. Det er også nemt at købe alkohol og der er meget få restriktioner. Det kan være medvirkende til at starte et alkoholmisbrug, som senere kan fører til alkoholisme og afhængighed.

Siden antabusen blev opfundet af 2 danskere i 1950erne, har det i mange år været synonym med alkoholbehandling. En misbruger har fået hjælp til afgiftning og så ellers fået udleveret antabus og så anså man den for at være klaret. I dag ved man, at et misbrug er langt mere kompleks og kræver en mere holistisk behandling. 

Alkoholbehandling i dag

I dag tager en alkoholbehandling et helt andet udgangspunkt, når først misbrugeren er afgiftet. Det kan være nødvendigt at starte med en afgiftning og få kroppen til at acceptere at den godt kan fungere uden alkohol. Hvis misbrugeren har et voldsomt misbrug kan det være nødvendigt at gå langsomt frem, da misbrugeren i værste fald kan dø af en afgiftning. 

Når kroppen er afgiftet vil misbrugeren i fællesskab med en medarbejder på misbrugcenteret lægge en plan for hvordan forløbet fremover skal foregå. Det kan være at misbrugeren skal forblive indlagt det kan også være at han kan nøjes med at komme i døgnbehandling. 

Derefter kigges der også på årsagerne til at drikkes og der arbejdes intensivt med at få dem bearbejdet, da man i dag ved det er med til at løse alkoholmisbruget. Sideløbende arbejdes der også på, at misbrugeren får et nyt netværk og nye interesser der kan komme istedet for det gamle. Dermed øges chancerne for at misbrugeren ikke falder tilbage i sit gamle misbrug, når behandlingen er overstået. Det kan også være at misbrugeren får hjælp til at starte på en uddannelse eller hjælp til at søge job.