kontant lån

Tænk dig om, når du tager lån i banken

Tænk dig om, når du tager lån i banken

Overvejer du at tage et lån i banken? Så er her nogle ting du bør tænke over.

Ting du bør overveje, inden du siger “ja” til banklånet

Renter: Banken giver naturligvis ikke penge ud gratis – selvom det ellers kunne være dejligt. I stedet tager de sig betalt for det. Og hvem betaler? Det gør du. Men du betaler ikke én gang up front, du betaler i stedet løbende hver måned gennem hele lånets løbetid. Og du betaler i form af renter.

Renterne er sat ud fra en procentsats, som du aftaler med banken når du tager lånet. Jo lavere rente, jo mindre betaler du for at have lånet samlet set. Eftersom du betaler renter løbende for hver måned der går, vil du ende med samlet set at betale mindre i renter til banken, jo hurtigere du kan få afbetalt lånet. Dermed er det ikke altid en fordel at have lang tid til at betale tilbage.

Gebyrer: Foruden renterne, vil banken normalt også ophæve nogle forskellige gebyrer. Som udgangspunkt vil du skulle betale et gebyr for at få oprettet lånet hos banken. Men der kan også komme andre gebyrer undervejs, som for eksempel hvis du skal have lagt lånet om. Selvom gebyrerne sjældent bliver til mange tusinde kroner, så er det stadig en god idé at minimere dem, så meget som du nu engang kan.

Hvis du ikke kan betale: Det er vigtigt, når du indgår i en aftale om at tage lån hos banken, at du er sikker på, at du har råd til at betale pengene tilbage som aftalt. Det kan nemlig få ubehagelige konsekvenser, hvis det viser sig at du ikke kan betale og at banen derfor må vente på sin betaling. Betaler du ikke til tiden eller som aftalt, så kan det få økonomiske konsekvenser, men i yderste konsekvens kan det også få dig til at ende i RKI – og der vil du ikke hen. 

Læs mere om Ikano lån her.