tilbud på gulvafhøvling

Sådan får du et tilbud på gulvafslibning

Sådan får du et tilbud på gulvafslibning

Drømmer du om at få dine trægulve til at se flotte ud igen? Det kan du realisere på flere måder. Det nemmeste, men også det dyreste, er at få lagt helt nye gulve. Men det er der faktisk ingen grund til at bruge penge på. Langt de fleste trægulve kan komme til at se ud som nye igen, hvis du får dem behandlet. 

Vil du vide mere om behandling af dine trægulve? Læs med her og find ud af, hvordan du får et godt tilbud på gulvafslibning.

Gulvafslibning – det skal du vide

Hvad er en gulvafslibning for en størrelse? Dét at slibe et gulv er mindre omfattende end f.eks. at afhøvle det. Slibningen behandler træets øverste lag, men fjerner det ikke – som der i modsætningen gøres ved en gulvafhøvling.

Slibningen kan være fordelagtig, hvis du har et gulv med mindre og overfladiske ridser samt genstridige pletter. Stort set alle trægulve kan slibes. 

Processen foretages ved, at man først grovsliber gulvet og derefter finsliber det. Til slut behandler man gulvets overflade for netop at lukke denne og sikre, at der ikke kan trænge væske ind i træet. 

Indhent altid mere end ét tilbud

Ligesom med andet håndværkerarbejde er det en god idé at forhøre dig hos flere firmaer. Har du ikke selv et overblik over gulvets tilstand og om en afslibning er nok, kan du få de professionelle gulvslibere til at komme ud og se på dit gulv. De vil typisk give dig en pris ud fra gulvets areal. Jo større et gulv du har, jo længere tid tager det at slibe det. 

Har du hænderne skruet godt på, kan du også vælge at slibe gulvet selv. Det kræver blot, at du lejer en slibemaskine. Du skal naturligvis have forstand på at bruge den. Ellers risikerer du at gøre yderligere skade på gulvet.