Tandkrone

Hvad kan være godt at vide om tandkroner?

Hvad kan være godt at vide om tandkroner?

Når du henvender dig til en lokal tandlæge, så er der hjælp at hente til mange forskellige ting. En af de ting du kan støde på er, at tandlægen kan lave kronebehandlinger. Lad os derfor også tage et nærmere kig på, hvad det egentlig er, og hvad der er værd at vide om denne type behandling.

Værd at vide om kronebehandlinger

Når der snakkes om kroner og kronebehandlinger, så går det under den kategori, som hedder fast protetik. Det særlige ved denne behandling er, at tandlægen er inde og arbejde med en enkelt tand, som du måske har slået et stort stykke af, og som derfor skal have en ny facade. 

Du vil opleve, at din tandlæge kan gå ind og anbefale, at der laves en krone, når en almindelig plastfyldning ikke er tilstrækkelig. Med andre ord så vælges en kronebehandling ofte, når tænder er for ødelagte til, at de kan repareres yderligere. 

Noget du også skal vide omkring kronebehandlinger er, at der kan være forskellige krav til behandlingen, alt efter hvilken tand der skal arbejdes med. Hvis du f.eks. skal have en kronebehandling på en tand, som er synlig, når du smiler, så vil der være ekstra høje krav til æstetikken. Dette er i modsætning til en krone, som skal laves til en kindtand, hvor det kan være mere vigtigt, at kronen kan holde til den tyggebelastning, den er udsat for. Heldigvis er dette alt sammen noget, som din tandlæge har fuldstændig styr på. 

Hvem skal du kontakte ift. en kronebehandling? 

Hvis du skal have lavet en kronebehandling i den nærmeste fremtid, så ræk endelig ud til en lokal tandlæge. I samme omgang kan du også vælge at gå med en, som har arbejdet med denne type behandlinger i mange år. Så er du nemlig sikker på, at du kommer i de bedst mulige hænder: https://stjerneklinik.dk/kroner-og-broer/.