tidlig scanning

Hvad betyder det, når man siger tidlig scanning?

Hvad betyder det, når man siger tidlig scanning?

advertorial

Når du er gravid, så skal du til scanning et par gange i løbet af din graviditet for at tjekke til barnets udvikling og helbred. Der er nogle scanninger, du bliver indkaldt til, mens der er andre, du kan betale dig til. Det har vi skrevet lidt mere om i dette indlæg.

 

tidlig scanning

 

 

Hvad er en tidlig scanning?

Den tidlige graviditetsscanning er en indledende ultralydsscanning. Den kan bruges til at se, om du er gravid, og hvor mange uger henne, du er gravid. Der er mange, der vælger at tage en tidlig scanning, fordi de vil være mere trygge ved at vide, om de er gravide eller ej.

Mange bruger det også til at få af vide, om barnet er sundt og rask. Det er særligt i tilfælde af, hvis man har haft triste oplevelser førhen med spontane aborter eller afbrydelse af graviditeten.

 

Hvem kan man kontakte?

Du kan først tage en graviditetstest for at klargøre, om du er gravid eller ej. Hvis den er positiv, så kan du tage til lægen, der kan tage en urinprøve for at sikre, om du er gravid. Når alt dette er på plads, så kan du overveje at tage til en tidlig scanning.

Du vil først blive kontaktet af din jordmoder til din første scanning. Hvis du ikke kan vente, så kan du kontakte en specialklinik, der kan udføre en tidlig scanning for dig. Du skal bare sørge for, at de er autoriserede og har det rette udstyr til at kunne gennemføre scanningen for dig.

 

Hvornår skal du kontakte specialklinikken?

Du kan få foretaget en tidlig scanning på et hvilket som helst tidspunkt i din graviditet. Det er bare sådan, at jo længere henne du er, du får foretaget en scanning, jo bedre vil de kunne se fostret. Så hvis du kun er fem uger henne i graviditeten, kan du måske vente til måske ti uger med at få en scanning.