listedækning tagpap

Forskellige typer af tage

Forskellige typer af tage

Der finde forskellige typer af tage, man kan vælge imellem når man skal bygge hus. De fleste vælger et murstenstag, fordi det er praktisk og fordi at giver god beskyttelse mod vind og vejr. Ens valg af tag til sit hus, bør dog betinges af hvilket klima man bor i. Hvis man bor på de Caribiske Øer, så kan man sagtens have et tag af palmblade, hvis hovedformål er, at give skygge for solen, men hvis man bor i de Nordiske lande, er det ikke en holdbar løsning.

Stråtage

Der var engang hvor man bygge næsten alle huse, med et stråtag. Det gjorde man fordi det var nemt og billigt, og fordi at murstenstage var dyre og forbeholdt eliten og kongelige. I dag er stråtaget stort forsvundet, men det er dog stadig i høj kurs, hvilket man kan se, når der kommer et hus til salg der har stråtag.

Murstenstage

Murstenstage er de mest populære her i Norden, og det er de fordi at de er gode til vores klima. De beskytter mod både sne, regn og blæst, ligesom de er isolerede for at beskytte mod det kolde vejr. Ulempen ved disse tage er, at tagstenene godt kan rive sig løs hvis det stormer, og anrette skade på biler og andre ting der end stå ved siden af huset.

Tagpap

Tagpap bruges ikke så meget til beboelse, men det ses på nogle fabrikker og andre former for virksomhedsbygninger. Det er også udbredt bland legehuse og haveskure. Tagpap bruges i øvrigt også til at dække listen på tagryggen, på et murstenstag. Har du brug for listedækning tagpap i Nordsjælland, eller andre steder i landet, så kan findes der mange forskellige muligheder. Du kan enten forhører dig i dit netværk, eller søge på nettet, og så finder du nemt et firma der kan hjælpe dig videre.