hundesko / hundestøvler

Beskyt de sarte poter med hundesko eller hundestøvler

Beskyt de sarte poter med hundesko eller hundestøvler

Er du hundeejer, er hundens velfærd og trivsel udelukkende dit ansvar. Det betyder at du, foruden selvfølgelig at fodre hunden korrekt, skal sørge for at den får den nødvendige opmærksomhed i form af aktivering, kærlighed og omsorg.

Du har sikkert allerede indkøbt diverse mad og vand skåle, hundeseng eller hundekurv samt hundesnor og halsbånd til lufteturen – og selvfølgelig en masse spændende legetøj til hunden. Men har du tænkt over hundens påklædning når I skal ud og gå tur?

Hvorfor skal jeg give hunden tøj på?

Måske tænker du at tøj til hunde er en fjollet modedille som udelukkende tjener et kosmetisk formål. Men her skal du tænke på at ikke alle hunde er skabt til det kolde nordiske klima. Små og slanke hunde, som for eksempel Chihuahua eller diverse mynde racer, kan hurtigt komme til at fryse og kan faktisk risikere farlig nedkøling hvis de opholder sig udendørs i koldt vejr, også selv om der bare er tale om en kort tur.

Derfor bør du sørge for at hunden har et varmt dækken eller en polstret jakke, gerne vand afvisende til regnvejrs dage. Og hvis du er bosat i et tættere bebygget område med asfalt, beton eller flise belagte veje og fortove bør du faktisk også indkøbe et eller flere sæt hundesko eller hundestøvler til din firbenede ven.

Hundesko og hundestøvler beskytter hundens poter

Faktisk kan det vise sig nødvendigt at iføre hunden hundesko eller hundestøvler af flere årsager. I by områder kan der ofte ligge glasskår på vejen i weekenden og i dagene derefter, som hunden kan risikere at træde i. Om vinteren vil fortove ofte saltes for at undgå isslag – og saltet er utroligt hårdt for trædepuderne. Og om sommeren, når asfalten bliver varm, kan hunden risikere forbrændinger.

Du kan læse mere, og købe hundesko eller hundestøvler online, på ostrand.dk.